Кулінарія

Готую минтай за рецептом кухаря з дитсадка: їдять навіть ті, хто рибу на дух не переносить

У рибі міститься велика кількість мікроелементів, необхідних для дитячого організму, наприклад жирні кислоти омега. Тому рибні страви обов’язково повинні бути присутніми в дитячому меню.

Правда більшість малюків таку їжу на дух не переносять, і щоб вона їм сподобалася, потрібно добре приловчитися. Смачним рецептом минтая зі мною поділилась кухар дитячого садка.

По цьому рецепту виходить одне з найбільш смачних рибних страв, хоча, здавалося б, минтай – риба невигадлива. Його обов’язково оцінять не тільки діти, але і дорослі.

Отже, для приготування минтая, як у дитячому садку, знадобиться:

  • 0,5 кг філе минтая;
  • 1 морква середнього розміру;
  • 1 цибулина;
  • 4 столові ложки сметани;
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 чайна ложка рослинної олії;
  • зелень, лимон для прикраси.

Першим ділом дістаю минтай розморожуватися при кімнатній температурі. Якщо час підтискає, я використовую один хитрий прийом, в якому мені допомагає фен для волосся. Рибу в нещільно закритому пакеті я розміщую в скляну ємність.

Фен ставлю на режим «холодне повітря». Обдуваю рибу потоком повітря на відстані приблизно 20 см протягом 30 хвилин. Важливо, щоб риба не розморозилася до кінця, оскільки в процесі приготування з неї виділиться рідина, яка зробить її дуже соковитою.

Далі обсипаю минтая сіллю і перцем, можна додати будь-які інші спеції на ваш розсуд, наприклад, я використовую трохи лимонного перцю. Добре перемішую і залишаю маринуватися приблизно на 10-15 хвилин.

Цибуля очищаю від лушпиння, нарізаю великими кільцями. Морква мию, чищу і натираю на крупній тертці.

Далі овочі можна відразу перекласти в змащену рослинною олією форму для запікання, але щоб було смачніше, я попередньо злегка обсмажую їх на сковорідці з додаванням масла.

Обсмажені овочі викладаю у форму. Зверху на цибулю і моркву кладу шар риби. Додаю лавровий лист.

Накриваю форму фольгою або кришкою і ставлю в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаю форму, прибираю кришку, поливаю рибу утворився соком і ставлю в духовку ще на 15 хвилин.

Готову рибу перекладаю на блюдо, прикрасити зеленню петрушки і скибочками лимона.