Готую минтай за рецептом кухаря з дитсадка: їдять навіть ті, хто рибу на дух не переносить
У рибі міститься велика кількість мікроелементів, необхідних для дитячого організму, наприклад жирні кислоти омега. Тому рибні страви обов’язково повинні бути присутніми в дитячому меню.
Правда більшість малюків таку їжу на дух не переносять, і щоб вона їм сподобалася, потрібно добре приловчитися. Смачним рецептом минтая зі мною поділилась кухар дитячого садка.
По цьому рецепту виходить одне з найбільш смачних рибних страв, хоча, здавалося б, минтай – риба невигадлива. Його обов’язково оцінять не тільки діти, але і дорослі.
Отже, для приготування минтая, як у дитячому садку, знадобиться:
- 0,5 кг філе минтая;
- 1 морква середнього розміру;
- 1 цибулина;
- 4 столові ложки сметани;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- 1 лавровий лист;
- 1 чайна ложка рослинної олії;
- зелень, лимон для прикраси.
Першим ділом дістаю минтай розморожуватися при кімнатній температурі. Якщо час підтискає, я використовую один хитрий прийом, в якому мені допомагає фен для волосся. Рибу в нещільно закритому пакеті я розміщую в скляну ємність.
Фен ставлю на режим «холодне повітря». Обдуваю рибу потоком повітря на відстані приблизно 20 см протягом 30 хвилин. Важливо, щоб риба не розморозилася до кінця, оскільки в процесі приготування з неї виділиться рідина, яка зробить її дуже соковитою.
Далі обсипаю минтая сіллю і перцем, можна додати будь-які інші спеції на ваш розсуд, наприклад, я використовую трохи лимонного перцю. Добре перемішую і залишаю маринуватися приблизно на 10-15 хвилин.
Цибуля очищаю від лушпиння, нарізаю великими кільцями. Морква мию, чищу і натираю на крупній тертці.
Далі овочі можна відразу перекласти в змащену рослинною олією форму для запікання, але щоб було смачніше, я попередньо злегка обсмажую їх на сковорідці з додаванням масла.
Обсмажені овочі викладаю у форму. Зверху на цибулю і моркву кладу шар риби. Додаю лавровий лист.
Накриваю форму фольгою або кришкою і ставлю в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаю форму, прибираю кришку, поливаю рибу утворився соком і ставлю в духовку ще на 15 хвилин.
Готову рибу перекладаю на блюдо, прикрасити зеленню петрушки і скибочками лимона.