Кулінарія

Мій улюблений рецепт курки. Курка в сметанному соусі

Дуже смачна курка в сметанному соусі. Цікавий рецепт другої страви з курки для всієї родини. Рецепт кавказької кухні. Рецепт такий курки дуже смачний і простий. Курочка виходить ніжна і соковита. Таке смачне блюдо можна приготувати з гомілок, стегенець, стегон і інших частин курки на ваш смак.

Приготування

Беремо курячі гомілки , промиваємо й сушимо.

Розігріваємо сковорідку на середньому вогні і додаємо столову ложку рослинного масла, трохи вершкового масла. Починаємо викладати на сковорідку курячі ніжки.

Поки курка смажиться , нарізаємо дрібно 1 цибулину.

Починаємо готувати соус для курки. Беремо сметану, додаємо трохи чорного меленого перцю. солимо і столову ложку борошна і заливаємо соус гарячою водою , приблизно 300 мілілітрів.

До курочці додаємо цибулю і обсмажуємо разом з цибулею.

Ніжки присипаємо чорним меленим перцем і виливаємо на сковорідку соус.

Коли соус закипів, зменшуємо вогонь і закриваємо курочку кришкою. Готуємо курочку близько 20-30 хвилин. До курочці можна додати зелень за вашим бажанням.

Наша курочка готова! Приємного апетиту!

Рецепт

  • Курячі гомілки -8 шт -1 кг
  • 300 г ( або стегенця, або стегна)
  • Цибуля-1 шт
  • Рослинне масло-1 ст. л.
  • Вершкове масло-15 г
  • Сметана-150 г
  • Гаряча вода-300 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – щіпка в соус і щіпка на гомілки
  • Борошно-1 ст. л.
  • Часник -1-2 зубчики Петрушка пара гілочок