Мій улюблений рецепт курки. Курка в сметанному соусі
Дуже смачна курка в сметанному соусі. Цікавий рецепт другої страви з курки для всієї родини. Рецепт кавказької кухні. Рецепт такий курки дуже смачний і простий. Курочка виходить ніжна і соковита. Таке смачне блюдо можна приготувати з гомілок, стегенець, стегон і інших частин курки на ваш смак.
Приготування
Беремо курячі гомілки , промиваємо й сушимо.
Розігріваємо сковорідку на середньому вогні і додаємо столову ложку рослинного масла, трохи вершкового масла. Починаємо викладати на сковорідку курячі ніжки.
Поки курка смажиться , нарізаємо дрібно 1 цибулину.
Починаємо готувати соус для курки. Беремо сметану, додаємо трохи чорного меленого перцю. солимо і столову ложку борошна і заливаємо соус гарячою водою , приблизно 300 мілілітрів.
До курочці додаємо цибулю і обсмажуємо разом з цибулею.
Ніжки присипаємо чорним меленим перцем і виливаємо на сковорідку соус.
Коли соус закипів, зменшуємо вогонь і закриваємо курочку кришкою. Готуємо курочку близько 20-30 хвилин. До курочці можна додати зелень за вашим бажанням.
Наша курочка готова! Приємного апетиту!
Рецепт
- Курячі гомілки -8 шт -1 кг
- 300 г ( або стегенця, або стегна)
- Цибуля-1 шт
- Рослинне масло-1 ст. л.
- Вершкове масло-15 г
- Сметана-150 г
- Гаряча вода-300 мл
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – щіпка в соус і щіпка на гомілки
- Борошно-1 ст. л.
- Часник -1-2 зубчики Петрушка пара гілочок