Кулінарія

Найсмачніший весняний суп – борщ. Буряк, огірок та картошинка – а не відірватися: будинку кажуть, що він набагато смачніше окрошки

А навесні варто приготувати цей ароматний і легкий холодний суп – борщ.

Його ще холодником кличуть – і назва супу до лиця: у спекотні дні освіжає його дзвінко-кришталевий смак, і подають його тільки в холодному вигляді.

Відрізняється від звичної окрошки – не потрібно м’яса, ковбаси, бульйону для заправки.

Готується швидко і з задоволенням, “розлітається” ще швидше – і з задоволенням ще більшим. Поділюся простим рецептом: так приготувати борщ коштує.

Готуємо смачний борщ: рецепт + інгредієнти

По суті це холодний суп, один з багатьох. Так готують в Білорусії, так готує в Прибалтиці – один з багатьох литовських супів.

У Польщі це ботвинка – суп готують з молодою бурякової бадиллям. І навіть консервують її на зиму для ботвиньї (ботвинки)

Так готують і в інших країнах східної Європи, і в Грузії є рецепти з буряком – і її бадиллям.

Це ж простий варіант холодного супу – з молодими огірками, зеленню і свеколкой.

Для мене не варіант окрошки, просто смачний холодний суп. Хоча багато порівнюють і вибирають борщ. І я теж

1) Буряк відварити або запекти. Охолодити, очистити, натерти на тертці.

Відварити картоплю – можна “в мундирах”. Охолодити, нарізати кубиками.

2) Свіжі огірки теж натерти на крупній тертці.

3) Відварити яйця, нарізати кубиками.

Як варіант – не все: відокремити частину жовтків для заправки. Чи всі жовтки – якщо хочеться отримати більш густий холодний суп.

4) Нарізати зелень: зелений лук, кріп, при бажанні петрушку.

Та хоч кінзу – теж хороша, вдається пряний борщ. Можна і додати часник – ніжні молоді листочки.

5) Приготувати заправку: змішати бульйон або кип’ячену воду, сироватку – з кефіром.

Або з кефір + сметана. Або зі сметаною навпіл з майонезом.

Загалом, варіантів багато: ось як окрошку заправляють все по-різному, так і борщ. За смаком.

Мені подобається варіант з кефіром і сметаною

А жовтки? А жовтки розтерти з дрібкою солі і змішати з кефіром (сметаною). Заправка виходить красива – і більш смачна. І трохи більше “густа”

З’єднати: буряк, огірки, картопля, яйця – заправити, додати зелень. І – обов’язково поставити в холодильник і охолодити. Це ж холодник – він повинен настоятися, стати красивого буряково-сметанного кольору. І стати холодним. Всі

Інгредієнти:

Буряк 1 шт. ;

Картопля 3-4 шт. ;

Огірки 4 шт. ;

Яйця 4 шт. ;

Кефір 500+ мл;

Сметана 200 мл

Сіль, зелень за смаком.

Ось такий простий рецепт і борщів зелених – так приготувати варто.

Підписуйтесь на канал, приходьте ще – в саду у Валентинки гостям завжди раді! А ще у нас є .