Найсмачніший весняний суп – борщ. Буряк, огірок та картошинка – а не відірватися: будинку кажуть, що він набагато смачніше окрошки
А навесні варто приготувати цей ароматний і легкий холодний суп – борщ.
Його ще холодником кличуть – і назва супу до лиця: у спекотні дні освіжає його дзвінко-кришталевий смак, і подають його тільки в холодному вигляді.
Відрізняється від звичної окрошки – не потрібно м’яса, ковбаси, бульйону для заправки.
Готується швидко і з задоволенням, “розлітається” ще швидше – і з задоволенням ще більшим. Поділюся простим рецептом: так приготувати борщ коштує.
Готуємо смачний борщ: рецепт + інгредієнти
По суті це холодний суп, один з багатьох. Так готують в Білорусії, так готує в Прибалтиці – один з багатьох литовських супів.
У Польщі це ботвинка – суп готують з молодою бурякової бадиллям. І навіть консервують її на зиму для ботвиньї (ботвинки)
Так готують і в інших країнах східної Європи, і в Грузії є рецепти з буряком – і її бадиллям.
Це ж простий варіант холодного супу – з молодими огірками, зеленню і свеколкой.
Для мене не варіант окрошки, просто смачний холодний суп. Хоча багато порівнюють і вибирають борщ. І я теж
1) Буряк відварити або запекти. Охолодити, очистити, натерти на тертці.
2) Свіжі огірки теж натерти на крупній тертці.
3) Відварити яйця, нарізати кубиками.
4) Нарізати зелень: зелений лук, кріп, при бажанні петрушку.
Та хоч кінзу – теж хороша, вдається пряний борщ. Можна і додати часник – ніжні молоді листочки.
5) Приготувати заправку: змішати бульйон або кип’ячену воду, сироватку – з кефіром.
Або з кефір + сметана. Або зі сметаною навпіл з майонезом.
Загалом, варіантів багато: ось як окрошку заправляють все по-різному, так і борщ. За смаком.
Мені подобається варіант з кефіром і сметаною
А жовтки? А жовтки розтерти з дрібкою солі і змішати з кефіром (сметаною). Заправка виходить красива – і більш смачна. І трохи більше “густа”
З’єднати: буряк, огірки, картопля, яйця – заправити, додати зелень. І – обов’язково поставити в холодильник і охолодити. Це ж холодник – він повинен настоятися, стати красивого буряково-сметанного кольору. І стати холодним.
Інгредієнти:
- Буряк 1 шт. ;
- Картопля 3-4 шт. ;
- Огірки 4 шт. ;
- Яйця 4 шт. ;
- Кефір 500+ мл;
- Сметана 200 мл
- Сіль, зелень за смаком.
Ось такий простий рецепт і борщів зелених – так приготувати варто.