Кулінарія

Прочитала в кафе інформацію про склад котлет. Так сподобалися, що приготувала вдома. Тепер всім рекомендую так робити

Зовсім несподівано на відпочинку знайшла для себе рецепт смачних котлет.

Ми його запам’ятали і в цю поїздку теж завітали, так як в Сочі перебували майже п’ять годин до відправлення поїзда) і часу було достатньо.

Їдальня цієї мережі відноситься до підприємств здорового харчування і тому тут такий чудовий вибір. Найбільше мені подобається, що тут поруч з кожним блюдом є інформація про склад продукту. І це дуже важливо особливо в сучасних реаліях.

Мені дуже сподобався склад у фірмовій котлеті “Патисон”, і я вирішила її спробувати. А в складі було куряче м’ясо, кабачок, моркву і сир.

На смак котлетка виявилася чудовою, смачною і соковитою. Коли прочитала інформацію про склад, то трохи здивувалася. Зазвичай я в котлети кладу хліб, цибулю, а іноді капусту з кабачком, але ось моркву котлети і сир ніколи не додавала.

Але як виявилося, що і кабачки і моркву відмінно гармонують з м’ясом – роблять його соковитим і одночасно ніжним.

Тому, коли у мене виявилося 600 грам свинини, курки, не буду писати, що на жаль не було, я вирішила приготувати котлетки за мотивами фірмових котлет “Патисон”.

Я взяла кабачок, додала до нього моркву – зверніть увагу, що вона не маленька, цибулину, три часточки часнику.

І відкрию таємницю, яка мене характеризує як жаднюгою. Я не посміла взяти сир, який коштує 280 рублів за кілограм, і засунути його в фарш і замінила на вівсяні пластівці. Але ви можете вступити на свій розсуд.

Що треба зробити.

1. М’ясо і овочі перекрутити на м’ясорубці.

2. Вівсяні пластівці крупного помелу залити окропом і почекати, поки охолоне.

3. Змішати все разом, додати сіль. яйце.

4. Сформувати котлетки і готувати так, як ви звикли.

Ось такий фарш у мене вийшов.

І ось, які смачні і апетитні котлетки. Навіть чоловіку сподобались. А він не любитель кабачків, моркви і вівсяних пластівців. А в такому складі навіть нічого не запідозрив і до присутності морквини, яку він зауважив, поставився спокійно.

Морква трохи крупноват вийшла, але мені сподобалося. А в принципі можна і потерти на дрібну тертку. Головне, що котлети по цьому рецепту вийшли смачні і соковиті.

З 600 грам м’яса в мене вийшло 16 повноцінних за вагою котлет і це завдяки добавкам, які значно збільшили вагу. І не тільки збільшили, але і зробили котлетки корисніше.

Мені знадобилося:

-м’ясо – 600 грам

-морковь велика

-кабачок середній

-цибулина

-вівсяні пластівці – чотири столові ложки з верхом

-яйце куряче

-сіль за смаком.

Всім, друзі, приємного апетиту. Котлети з овочами і вівсяними пластівцями можна посмажити, а можна запекти в духовці, щоб користі стало ще більше.

А тут ще один корисний рецепт за мотивами страви з кафе.