Рецепт смачних котлет з овочами та вівсяними пластівцями: ідеальні навіть для тих, хто зазвичай не їсть рибу і овочі
Зовсім несподівано на відпочинку знайшла для себе рецепт смачних котлет. Ми його запам’ятали і в цю поїздку теж завітали, так як в Сочі перебували майже п’ять годин до відправлення поїзда) і часу було достатньо.
Їдальня цієї мережі відноситься до підприємств здорового харчування і тому тут такий чудовий вибір. Найбільше мені подобається, що тут поруч з кожним блюдом є інформація про склад продукту. І це дуже важливо особливо в сучасних реаліях. Мені дуже сподобався склад у фірмовій котлеті “Патисон”, і я вирішила її спробувати. А в складі було куряче м’ясо, кабачок, моркву і сир.
На смак котлетка виявилася чудовою, смачною і соковитою. Коли прочитала інформацію про склад, то трохи здивувалася. Зазвичай я в котлети кладу хліб, цибулю, а іноді капусту з кабачком, але ось моркву котлети і сир ніколи не додавала. Але як виявилося, що і кабачки і моркву відмінно гармонують з м’ясом – роблять його соковитим і одночасно ніжним. Тому, коли у мене виявилося 600 грам свинини, курки, не буду писати, що на жаль не було, я вирішила приготувати котлетки за мотивами фірмових котлет “Патисон”.
Я взяла кабачок, додала до нього моркву – зверніть увагу, що вона не маленька, цибулину, три часточки часнику. І відкрию таємницю, яка мене характеризує як жаднюгою. Я не посміла взяти сир, який коштує 280 гривень за кілограм, і засунути його в фарш і замінила на вівсяні пластівці. Але ви можете вступити на свій розсуд.
Що треба зробити: приготування страви
- М’ясо і овочі перекрутити на м’ясорубці.
- Вівсяні пластівці крупного помелу залити окропом і почекати, поки охолоне.
- Змішати все разом, додати сіль. яйце.
- Сформувати котлетки і готувати так, як ви звикли.
Ось такий фарш у мене вийшов.
І ось, які смачні і апетитні котлетки. Навіть чоловіку сподобались. А він не любитель кабачків, моркви і вівсяних пластівців. А в такому складі навіть нічого не запідозрив і до присутності морквини, яку він зауважив, поставився спокійно.
Морква трохи крупноват вийшла, але мені сподобалося. А в принципі можна і потерти на дрібну тертку. Головне, що котлети по цьому рецепту вийшли смачні і соковиті.
З 600 грам м’яса в мене вийшло 16 повноцінних за вагою котлет і це завдяки добавкам, які значно збільшили вагу. І не тільки збільшили, але і зробили котлетки корисніше.
Мені знадобилися такі інградієнти
- м’ясо – 600 грам;
- морковь велика;
- кабачок середній;
- цибулина;
- вівсяні пластівці – чотири столові ложки з верхом;
- яйце куряче;
- сіль за смаком.
Вдома я вирішила спробувати кілька різних способів приготування цих котлет, щоб зрозуміти, який із них найбільше сподобається нашій родині. Першу партію я обсмажила на сковороді до золотистої скоринки. Котлети вийшли апетитними та злегка хрусткими зовні, але соковитими та ніжними всередині. Другу партію я запекла в духовці, попередньо змастивши форму для запікання оливковою олією. Запечені котлети вийшли менш калорійними і більш дієтичними, але зберегли свою соковитість і приємний смак. Для запікання я встановила температуру духовки на 180 градусів і готувала їх приблизно 25 хвилин.
Також я спробувала додати до фаршу трохи свіжої петрушки та кропу. Зелень надала котлетам ще більшого аромату та свіжості. Цей варіант також дуже сподобався моїм близьким, адже зелень чудово доповнює смак овочів і м’яса. Подаю котлети з овочевим гарніром – тушкованими кабачками, морквою та картопляним пюре. Цей варіант подачі чудово підходить для обіду або вечері. Також можна подати котлети з рисом або гречкою – варіантів багато, все залежить від ваших вподобань.
Такі котлети можна готувати не лише для щоденного харчування, але й для святкового столу. Вони виглядають апетитно та яскраво завдяки моркві та зелені, а головне – корисні та смачні. Раджу спробувати цей рецепт усім, хто любить експериментувати на кухні та піклується про здорове харчування.