Кулінарія

Святковий листковий салат з куркою і грибами (без картоплі).

Робимо намазки (просочення) :



До майонезу додаємо вершки (33%) і злегка збиваємо міксером. Я додаю до майонезу вершки, щоб надати більш вершковий смак намазке. Замість вершків можна використовувати сметану або один майонез. Перекладаємо намазки в целофановый пакет, щоб надалі було зручно наносити її на шари салату.

Відразу замаринуем цибулю. Дрібно поріжемо його, додамо сік лимона, трохи солі і перемішаємо.

Курку заздалегідь відварюємо зі спеціями, щоб м’ясо курки було смачне. М’ясо курки дрібно ріжемо.

Свіжі гриби, порізані на шматочки спочатку готуємо на сухій сковороді: выпариваем рідина з грибів, потім додаємо трохи вершків 10% і выпариваем вершки. Солимо за смаком. Тут ми гриби як би тушкуємо з вершками, а не смажимо.

Сир тремо на крупній тертці.

Мариновані огірки ріжемо дрібною соломкою і віджимаємо зайву рідину. Прибираємо зайву рідину, щоб салат не потік.

Яйця ділимо на жовтки і білки. Білки тремо на крупній тертці.

Тепер можна починати складання салату. Робимо його в кільце діаметром 20 см.



1 шар – намазки



2 шар – дрібно порізана курка



3 шар – цибуля маринований



4 шар – намазки



5 шар – тертий сир



6 шар – мариновані огірки



7 шар – намазки



8 шар – гриби



9 шар – намазки



10 шар – спочатку два жовтки, а зверху білки.

Складання салату ми закінчили. Залишаємо його в холодильнику на 2 – 3 години (можна на ніч) настоятися.

Залишилося прикрасити салат. Знімаємо кільце.



Для прикраси боків салату беремо жменю солоного печива (у мене рибки), перебиваємо його блендером, додаємо пів чайної ложки солодкої паприки для кольору, і цією крихтою обсипаємо боки салату.

Звірити робимо коло з двох тертих жовтків. Щоб вийшло рівно, вирізаємо в аркуші формату А4 коло діаметром 12 см і використовуємо цей лист як трафарет.

Краю салату прикрашаємо маленькими гілочками кропу, імітуючи різдвяний вінок.

Додатково я зробила ось такі дзвіночки з моркви та стрічки з маринованого огірка. А різдвяний вінок прикрасила іграшками, які зробила з помідорів черрі.

Сподіваюся, що вам сподобався мій святковий листковий салат з курки, грибів в. багато чого ще, а так само, як я його прикрасила.

Якщо вам сподобався мій рецепт, тисніть пальчики вгору, підписуйтесь на мій канал “, залишайте коментарі, діліться цим відео рецептом у своїх соціальних мережах.



А я бажаю вам удачі в справах, гарного настрою і, звичайно ж, приємного апетиту!



З повагою, Людмила.