Кулінарія

Збірник рецептів котлет з м’яса і риби

Звернемося до Вікіпедії і подивимося, що ж означає слово «котлета».

Котлета (від французького côtelette) – у первісному значенні: шматок м’яса, приготованого на кістки. У сучасній російській мові та російській кухні: виріб з м’ясного фаршу, його аналога (рибного фаршу, фаршу з м’яса птиці) або замінника (фарш з овочів і так далі).

Слово котлета (французьке côtelette) походить від французького слова côtelé – ребристий або côte – ребро. Та частина м’ясної туші, з якої можна було приготувати ці котлети теж називалася «côtelette».

Сама страва «котлета» прийшло в російську кухню з європейською не пізніше XVIII століття. І, так само, як і в Європі, в Росії під котлетою спочатку розуміли шматок м’яса з реберної кісткою. Однак, вже в першій половині XIX століття з’явилися так звані рубані котлети, для приготування яких м’ясо дрібно рубилось ножем. Самим знаменитим прикладом такого роду були пожарські котлети, які вперше створив якийсь Пожарський, який володів заїжджим двором і трактиром в місті Торжку.

Поки м’ясо для котлет необхідно було рубати вручну, вони залишалися досить дорогим стравою. Поява м’ясорубки, спершу механічної (з ручним приводом), а потім електричної, зробили котлету стравою масовим.

(Взято з джерела )

Так, сьогоднішню сучасну кухню складно собі уявити без котлет. Страва готується відносно просто, здатне легко вгамувати будь розігрався апетит, ну і звичайно, з чого їх тільки зараз не роблять.

З усього розмаїття в «світі котлет» я підібрав найсмачніші і улюблені в нашій сім’ї, які ми готуємо досить часто.

Запропонованими рецептами котлет я вже ділився на своєму каналі “Скринька шефа”, тому я залишу до них посилання на докладний рецепт з

М’ясні котлети з квашеною капустою і грибами у фарші

Котлети “Баварські”

Цим рецептом зі мною поділився однокласник, який вже давно живе в Німеччині.

Вони виходять соковиті, пухкі. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою, немає яскраво вираженого смаку грибів, капусти, як-то все об’єднується і виходять просто чудові котлети.

Докладний рецепт дивіться тут:

Рибні котлети з філе минтая з сиром

Рибні котлети

При приготуванні котлет з риби, часто стикався з тим, що м’ясо багатьох видів риб містить мало жиру і котлети, приготовлені з такої риби, виходять сухими. Багато додають сало, щоб хоч якось зробити котлети соковитою. А я вирішив цю проблему – тепер роблю рибні котлети з сиром.

У даному рецепті сир у поєднанні з рибою він і не відчувається зовсім, але при цьому не втрачає своїх корисних властивостей.

Докладний рецепт дивіться тут:

Котлети з крабових паличок і сиру сулугуні

Котлети з крабових паличок

Цей рецепт здивував своїм смаком, соковитістю і легкістю в приготуванні.

Дуже смачні і незвичайні котлетки з крабовими паличками і сиром, готуються досить просто і за смаком нагадують колеты з риби або креветок – звичайні крабові палички чарівним чином перетворюються на справжній делікатес, і ніхто з першого разу не зможе зрозуміти, який же основний інгредієнт тут насправді.

Технологія приготування котлет не складна і м’ясорубка нам не знадобиться.

Докладний рецепт дивіться тут:

Зрази «Пташине молоко»

Зрази “Пташине молоко”

Ніжне суфле з яйця, сиру і вершкового масла в соковитій м’ясної оболонці і паніровці з кляру – обов’язково приготуйте це блюдо!

По своєму особистому досвіду скажу, що приготувати такі зрази не складе труднощів, а результат вас приємно здивує своїм смаком і соковитістю!

Докладний рецепт дивіться тут:

Котлети «у рукаві»

Котлети “у рукаві”

Півкіло фаршу, трохи капусти і вівсяних пластівців – з цього набору продуктів готую соковиті і ніжні котлети, які навіть не смажимо на олії, а готуємо в рукаві.

Без зайвих заморочок і менше брудного посуду!

Докладний рецепт дивіться тут:

Ну і наостанок, хочу поділитися з вами рецептом приготування м’ясних кульок, при приготуванні яких я додаю у фарш вермішель «Павутинка» – рецепт отримав багато позитивних відгуків від моїх передплатників і читачів:

М’ясні кульки з вермішеллю “Павутинка” у фарші

Приємного апетиту!

Залишилися питання за статтею, що можете задати мені в коментарях – відповім на кожен!

Якщо вам сподобалася стаття ставте лайк !

Підписуйтесь на мій канал

Попереду багато смачного і корисного!

Не забудьте підписатися на канал!