Редиску можна вирощувати три рази за сезон
Багато хто знає, що редиска швидкозростаюча культура, яку можна садити кілька разів за сезон. Зазвичай знімають до двох урожаїв за літо, але ось я збираю три врожаю. І перший у нас уже готовий у квітні ми їмо смачний і корисний салат з овочів з нашого городу. І ось я розповім вам, як же виростити ранню редиску, а після посадити ще дві партії.
Отже, якщо ви хочете повчити великі коренеплоди редиски до кінця квітня, то насіння культури потрібно посадити у теплицю в останніх числах березня. Я зазвичай висаджую по краях грядок, щоб при розростанні редис не заважав іншим культурним рослинам. Приблизно за 3 дні до посіву підготовлену борозенку слід полити окропом.
Після грунт потрібно добре розпушити, а потім насіння заглиблюються на глибину до 2 див. Проміжок між ними повинен бути 4 см. Цього буде цілком достатньо для нормального розвитку і нарощування коренеплодів, проріджувати не потрібно. Зверху можна прикрити плівкою. І вже через 5-7 днів з’являться перші сходи.
Поливати рослини слід не менше 1 разу на 2 дні. Не варто допускати пересушування, інакше коренеплоди будуть дерев’янисті з жорсткими волокнами. Коренеплоди починають формуватися при температурі 12-1 градусів тепла. І вже через 21 день можна буде приступати до збору врожаю.
Другу партію урожаю я висаджую в першій декаді квітня, поки в теплиці росте перший урожай. Висадку проводу у відкритому грунті, рядки не роблю. Насіння саджу по краях грядок озимого часнику, цибулі, моркви. Доглядати треба також, головне дотримуватися регулярний полив і не допускати сильного висихання землі.
Додатково грядки можна посипати золою від хрестоцвітної блішки. Але попередньо грунт потрібно зволожити.
Третій урожай у мене йде на зиму. Саджу я його на місці, де ріс до цього ріпчасту цибулю. Посадку починаю вже в липні. У серпні стає прохолодніше, тому редиска зростатиме повільно. Але з часом виростуть великі, щільні і дуже смачні коренеплоди, які можна прибрати на зберігання в нижній ящик холодильника.