Город

Редиску можна вирощувати три рази за сезон

Багато хто знає, що редиска швидкозростаюча культура, яку можна садити кілька разів за сезон. Зазвичай знімають до двох урожаїв за літо, але ось я збираю три врожаю. І перший у нас уже готовий у квітні ми їмо смачний і корисний салат з овочів з нашого городу. І ось я розповім вам, як же виростити ранню редиску, а після посадити ще дві партії.

Отже, якщо ви хочете повчити великі коренеплоди редиски до кінця квітня, то насіння культури потрібно посадити у теплицю в останніх числах березня. Я зазвичай висаджую по краях грядок, щоб при розростанні редис не заважав іншим культурним рослинам. Приблизно за 3 дні до посіву підготовлену борозенку слід полити окропом.

Після грунт потрібно добре розпушити, а потім насіння заглиблюються на глибину до 2 див. Проміжок між ними повинен бути 4 см. Цього буде цілком достатньо для нормального розвитку і нарощування коренеплодів, проріджувати не потрібно. Зверху можна прикрити плівкою. І вже через 5-7 днів з’являться перші сходи.

Поливати рослини слід не менше 1 разу на 2 дні. Не варто допускати пересушування, інакше коренеплоди будуть дерев’янисті з жорсткими волокнами. Коренеплоди починають формуватися при температурі 12-1 градусів тепла. І вже через 21 день можна буде приступати до збору врожаю.

Другу партію урожаю я висаджую в першій декаді квітня, поки в теплиці росте перший урожай. Висадку проводу у відкритому грунті, рядки не роблю. Насіння саджу по краях грядок озимого часнику, цибулі, моркви. Доглядати треба також, головне дотримуватися регулярний полив і не допускати сильного висихання землі.

Додатково грядки можна посипати золою від хрестоцвітної блішки. Але попередньо грунт потрібно зволожити.

Третій урожай у мене йде на зиму. Саджу я його на місці, де ріс до цього ріпчасту цибулю. Посадку починаю вже в липні. У серпні стає прохолодніше, тому редиска зростатиме повільно. Але з часом виростуть великі, щільні і дуже смачні коренеплоди, які можна прибрати на зберігання в нижній ящик холодильника.